Sölden 2000

Het Gebied:

Sölden ligt in het Ötztal Arena en is met ruim 110 kilometer aan piste en een hoogte tot 3200 meter absoluut een fantastisch sneeuwzeker skigebied. Sölden vormt samen met Hochsölden, Zwieselstein en Vent de Ötztal Arena. Het 'Plaatsje' Sölden ligt op een afstand van 920 kilometer vanaf Utrecht. De gloednieuwe liften in het gebied (o.a. verbinding met de twee gletsjergebieden) zorgen ervoor dat wachttijden bij de liften tot nul gereduceerd worden. Sölden is DE plaats voor vertier bij uitstek. Een groot deel van de bezoekers kiest dit gebied vanwege de fantastische après-ski en uitgaansmogelijkheden. Het hele gebied telt maar liefs 25 discotheken, ontelbare pubs en restaurants. Maar laten we niet vergeten dat er toch ook fantastische pistes te vinden zijn. Skiplezier is het hele jaar door gegarandeerd dankzij de gletsjers (de Rettenbach- en de Tiefenbachferner). Ötztal Arena is een perfect skigebied voor beginners tot vergevorderden. De 10 kilometer lange afdaling vanaf de Gaischkogl zal voor iedereen een uitdaging blijven. Ook voor snowboarders is het een waar paradijs; er is een boarder's park met o.a. halfpipe, big-jump, rails en bumper op de Giggijoch boven de stoeltjeslift Langegg II en een funpark op de Rettenbachferner.

De voorbereiding

Het was hartje zomer 1999, in de brandende zon lagen op het badstrand van Vlissingen 5 grote strandlakens, een ruim assortiment zonnecrème, één volleybal en in het midden een grote stapel reisgidsen. Het waren de nieuwe WINTERSPORT brochures !!! Menig toerist keek daar vreemd tegen op, maar dit waren waarschijnlijk ook niet de wintersportcracks die wij zijn tegengekomen tijdens onze vakantie in januari. Maar hoelang je ook in die gidsen blijft kijken, het kiezen van een geschikte lokatie werd er zeker niet makkelijker op. Daarom hebben wij vervolgens onze brainstormsessie voort gezet op de boulevard. Onder het genot van een goed glas bier (of waren het er meer ?) kwamen alle grote verhalen van de vorige wintersportvakanties weer naar voren. Over één ding waren we het eens: onze volgende vakantie moest minimaal de sfeer van Ellmau, de gezelligheid van Risoul en de humor van Praloup hebben (vraag maar aan mijn reisgenoten). Het werd dus Sölden !!!

KLIK HIER VOOR ONS FOTO-ALBUM !!!

De heenreis

Voor het eerst dit jaar eens een keer niet met de bus, maar met eigen vervoer. In vorige jaren kwam het nog al eens voor dat je om 16.00 uur de bus instapte om vervolgens om 20.00 uur nog niet eens de grens van België bereikt te hebben en dat zijn kostbare uurtjes. Auto nummer 1 bestuurd door de Robjes, was één dag eerder vertrokken. Vandaar dat zij reeds aan het bier zaten terwijl de rest nog moest vertrekken. Tsja....en wetende dat het feest eigenlijk al was begonnen, maar zonder ons deed ons besluiten om er maar eens wat vaart achter te zetten. Zojuist teruggekomen van een weekje cursus in Groningen had ik maar net genoeg tijd om in Rotterdam mijn tas om te ruilen en de reis te vervolgen naar Breda, waar wij de rest van de passagiers zouden ophalen. Na de gebruikelijke stop vlak voor de grens om de tank nog eens vol te gooien (lang leve de lease-auto) hebben wij op de Duitse snelweg zo lang mogelijk geprobeerd om bij elkaar te blijven, maar ja probeer maar eens een gloed nieuwe BMW 318 bij te houden met je Honda..................kansloos dus !!! En dan hadden wij ook nog een auto nummer vier (Rian, met Co-driver Willy) deze vertrok iets later dan ons en heeft bovendien een andere route gereden. Verder dan telefonisch contact zijn wij helaas onderweg nooit gekomen. Onze eerste stop was die in een wegrestaurant ergenst in Stuttgart, hier helaas geen Gideon of Rian te bekennen, maar wel de eerste SNEEUW..................sneeuw !!!!!!. Tijd om de videocamera maar weer eens tevoorschijn te halen. Hoe dichter wij bij de Oostenrijkse grens kwamen hoe harder het begon te sneeuwen. Op de snelweg was achter de sneeuwschuivers nog een gemiddelde snelheid van 60 mogelijk. De problemen ontstonden pas toen onze benzinemeter aangaf nog maximaal ca. 70 kilometer te willen rijden. Volgens de kaarten zouden wij geen benzine station meer tegenkomen dus dan maar van de snelweg af. Hier kwamen wij de eerste Nederlanders tegen mèt sneeuwkettingen. Dat was hier ook zeker nodig, maar we hebben de gok genomen om zonder sneeuwkettingen de snelweg weer te bereiken en dat is uiteindelijk zonder kleerscheuren gelukt. Hier weer rustig de file opgezocht en de reis voortgezet. Na een uurtje of 12 arriveerden wij in Sölden. Bij binnenkomst zagen wij 'huize Rosemarie' al hoog in de bergen liggen.

 

Appartement Rosmarie

            

Hoog in de bergen lag ons appartement huize Rosmarie. Dit appartement ligt op 2 kilometer afstand van het centrum van Sölden en volgens de reisgids op 300 m. van de piste (off-piste !!!). Voor een ieder die liever direct aan de piste begint is er een gratis taxidienst naar de Giggijoch-lift. Dit is extra service vanuit het appartement. Deze brengt je aan het einde van de dag ook weer terug naar je appartement. Meer gegevens omtrent dit appartement kun je terug vinden op de volgende Internetpagina: http://www.rosmarie.com De eigenaar woont recht tegenover Rosmarie en is ten alle tijde bereid om de sauna te delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Er is dus deze week ook geen gebruik gemaakt van deze faciliteit. Het appartement zelf is goed onderhouden en is voorzien van alle gemakken (keuken, slaapkamer met dekbed, TV per kamer). Onder het motto ONS KENT ONS organiseert deze beheerder (Bij ons bekend als OTTO) tevens rodeltochten (bij zijn broer) en fondue avonden (bij de zus van zijn zwager ....en daar weer een broer van...). Afijn het was goed bedoeld en achteraf zeker niet verkeerd. Een aanrader voor een ieder die naar dit gebied gaat en van lekker eten houdt.

Tsja en zo rond de klok van vier dan ging de zon langzaam onder werd het dus tijd om te gaan feesten. Meestal begonnen wij bovenaan de Giggijoch. En zeg nou zelf wat is er nou leuker dan de Glühwein, Schnaps of een biertje te drinken met nog een paar duizend enthousiaste wintersporters ? De enorme parasols zorgen voor de nodige bescherming tegen de kou en de sneeuwval. Hier op de piste vind je tevens een groot podium waar regelmatig optredens worden gegeven. Na het nuttigen van enkele drankjes maakten we veelal de keuze HOE we terug naar het appartement zouden gaan; op de ski's of toch maar met de gondel ?? Natuurlijk werd er daarna verder gefeest. Na voorzichtig te hebben rondgekeken bleven we uiteindelijk de rest van de week hangen in: 'De Almrausch' ................ Deze kroeg was voor ons zeker een reden om nog eens terug te gaan naar Sölden !!


Und dann geht es loss........Da ist Der Anton aus Tirol
KLIK OP PLAATJE VOOR MUZIEK !

 "Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der Anton aus tirol. Meine gigaschlanken Wadln san a Wahnsinn für die Madln. Mei figur a Wunder dar Natur.

Ik ben So Stoak und auch so wild. Ich treib es heiss und eisgekült. Wipp ich met dem Gesäss, schrein die Hasen SOS und wollen den Anton aus Tirol.

Blauwe Pille, Sellerie - des braucht so a Anton nie. Koa Tattoo und Koane Schmäh, a koa Piercing und koa Juche. Bin koa Softie, bin koa Tiger. Girls, so an Typ wie me, des gab's noch nie.

Lalalalalalalala..............."